02.02.2021

MOJIH PET - LOREN KEČAN

     

1. Kako si donio odluku da se započneš baviti poslom agenta za nekretnine?

Zapravo sam se ovim poslom bavio i nešto ranije u svojem životu kada sam sa svojim roditeljima odlučio otvoriti agenciju za nekretnine. Naravno, tada se nisam bavio ovim poslom u punoj snazi kako je to danas, ali jednostavno sam ga zavolio. Nakon toga došao je trenutak odluke nastaviti raditi ili završiti fakultet što je oduvijek bio moj cilj, odluka je pala i odlučio sam - OK sada je vrijeme za obrazovanje.

Dok sam se bavio obrazovanjem, radio sam i razne studentske poslove, od turizma do trgovina. I nekako uz sve obaveze s fakulteta ideja o nekretninama je utihnula i ako sam tu i tamo uvijek imao nekakvu pomisao "hmmm nekretnine". Tada sam bio značajno ustrajan završiti fakultet i okusiti se u korporacijskim firmama, što sam i učinio. Već samo 7 dana nakon završenih 5 godina studija zaposlio sam se u Digitalnoj agenciji koja posluje na području cijeloga svijeta, radio sam i vodio razne zanimljive projekte i to čak na projektima od top 5 organizacija na svijetu kao što je P&G Corporate pa onda i za brendove kao što su Gillette, Gillette Venus itd. Ubrzo sam shvatio da realnost i okruženje takvoga posla nisu za mene, ja volim ljude, volim biti vani, volim interakcije i volim pomoći ljudima kada mogu. Tada mi se upalila lampica: "Loren, pa nekretnine!".

O svemu tome sam razmišljao neko vrijeme i zamišljao sam kako bi mi mogao izgledati radni dan i jednostavno sam shvatio da su nekretnine ono što ja volim, to je posao koji bi mene ispunio. Vani sam, radim s ljudima, konstantno sam u raznim interakcijama s ljudima, pomažem im pronaći nekretninu njihovih snova ili im pomažem prodati nekretninu kako bi uspjeli doći do svoje nekretnine snova ili riješiti bitna životna pitanja. I tako, uz malo istraživanja i uz malo sreće naišao sam na Dux nekretnine, svidjelo mi se ono što sam vidio i ono što sam čuo, javio sam se i počeo raditi posao koji volim s odličnim timom ljudi.


2. Koja je tvoja najunosnija prodaja i kako je protekao proces kupoprodaje?

Moja najunosnija prodaja do sada se zapravo odvila prije nekoliko mjeseci, ako ću biti točan 2 mjeseca. Prodao sam jednu predivnu dizajnersku vilu na području oko Raše i Labina u jednom manjem naselju. Vila je predivno dizajnirana, orijentirana je prema čarobnome pogledu na brda i more, bez toga pogleda neće ostati nikada. Naselje je dovoljno veliko kako se ne bi osjećali sami, a dovoljno malo kako biste imali svu potrebnu privatnost, a kuću dodatno uljepšava i predivan panoramski bazen s bazenskom kućicom i okućnica od 1.500,00 M2.

Sama lokacija i vila sa svim svojim sadržajem uklopljeni su u jedno savršenu priču, istu priču je prepoznao jedan pozitivan i simpatičan par iz Njemačke, kako smo dospjeli na nekretninu nisu skidali osmijeh s lica i tada sam znao da im se jako sviđa.

Sam proces prodaje je bio jednostavan, kupci i prodavatelji su se jako brzo složili oko svih stavki i samoga procesa, bili su zadvoljni svime što smo napravili kao agencija i jednostavno smo zatvorili prodaju unutar 24 sata.


3. Na što si najviše ponosan u životu?

Ovo mi nije lako odgovoriti, jer sam ja osoba koja je jednostavno ponosna na svaki oblik uspjeha i neuspjeha koji me nečemu naučio, koliko malen ili velik on izgledao u našim ili tuđim očima, za nekoga to može značiti više nego bilo što drugo. Ali ako baš moram izdvojiti nešto onda bi to bilo nekoliko stvari: 
  • Prvo je moja obitelj koja je jednostavno uvijek uz mene, takvi smo. Radujemo se zajedničkim uspjesima, podržavamo se, tu smo uvijek jedno za drugo i mislim da je to jedna od najbitnijih stvari.
  • Onda su tu moja 2 brata i 2 sestre, iako smo polubraća, to nikada nije bila prepreka.
  • A onda naravno ponosan sam na sebe, što sam imao hrabrosti i bio iskren prema sebi u ključnome trenutku i napustio posao u svjetskoj firmi sa sigurnim mjesečnim primanjima i počeo raditi posao s nekretninama kojega sam oduvijek volio.

4. Što izdvaja agenciju Dux nekretnine i čini ju uspješnom?

Jednostavno naš pristup poslu i svakome klijentu, prijateljski odnosi u firmi, zajednička motivacija i poticanje, iskrenost. To je ono što jedan tim ljudi čini značajno snažnijim, uspješnijim i kvalitetnijim od drugih.

Mi imamo svoju viziju i ideju, koje se trebamo držati i dokazat ćemo da smo najbolji u svojem poslu, uvijek trebamo ostati onakvi kakvi jesmo i trebamo poštivati ono što imamo, na taj način možemo graditi svaki put nove temelje za još veće i snažnije ciljeve.


5. Kojih pet nekretnina bi izdvojio za klijente?

ID 5265
Nevjerojatna pametna vila sveukupne stambene površine od 307,90 m2. U trenutku kada sam ušao u ovu nekretninu rekao sam ok, u budućnosti želim biti vlasnik jedne ovakve ljepotice. Ono što me ostavilo bez teksta jest zapravo sama kvaliteta gradnje - izvođač radova je taj koji je zajedno sa svojim partnerima zamislio kompletan dizajn vile. Svaki detalj je doveden do savršenstva. Vila je podijeljena na dva objekta koji su spojeni jednim predivnim stepeničastim staklenim hodnikom i to tako da se u jednom dijelu nalazi privatni dio sa šest spavaćih soba koje imaju pristup velikoj osunčanoj terasi, a u drugom dijelu se nalazi dio za zabavu, druženje i obitelj, dizajniranom tako da nudi maksimalan komfor i praktičnost u otvorenom prostoru. Tu se smjestila u potpunosti opremljena kuhinja s visokokvalitetnom aparaturom i namještajem po mjeri koji prati dizajnerski stil kuće te blagovaonica s dnevnim boravkom koji dodaju savršen završni začin modernom stilu i minimalističkim detaljima u prostoru koji je osunčan prirodnim dnevnim svijetlom.  

Iz dnevnog boravka se proteže pogled, direktna veza i prilaz na vanjsku natkrivenu terasu, ljetnu potpuno opremljenu kuhinju s aparaturom, kao i panoramski bazen veličine 60 m2. Na natkrivenoj terasi se nalazi i jacuzzi dovoljne veličine za ukupno 6 odraslih osoba, a pored bazena smješteno je i sunčalište veličine 120m2 s predivnim pogledom na nizine i more.
  
ID 5313  
Na ovom primjeru radi se o istome izvođaču radova kao i na prijašnjoj nekretnini, razlozi zašto bih ju izdvojio su isti, sam stil gradnje i uređenje interijera kao i moderan pristup dizajnu su jednostavno iznenađujući.

Organizacija prostora unutar vile neto iskoristive stambene površine od 202,54 m2 je vrlo domišljata. Uz sve što sam naveo na prošloj nekretnini, volio bih navesti još i pametan moderni pristup opremanja vila. Od pametnog sustava navodnjavanja do regulacije temperature u svakoj prostoriji zasebno preko mobilne aplikacije te naravno i njezine energetske učinkovitosti i sam komfor kojega ona nudi. Obje vile se prodaju kompletno namještene sa svim dizajnerskim namještajem uključenim u cijenu.

Na prizemlju ove vile koje je dizajnirano tako da nudi maksimalan komfor i praktičnost u otvorenom prostoru smješteni su u potpunosti opremljena kuhinja s visokokvalitetnom aparaturom i namještajem po mjeri koji prati dizajnerski stil kuće i ugrađen je metodom od "plafona do poda" te blagovaonica s dnevnim boravkom koji dišu u modernom stilu i minimalističkim detaljima u prostoru.

Iz otvorenog prostora u prizemlju ove vile se kroz staklenu stijenu proteže direktna veza i prilaz na vanjsku natkrivenu terasu, ljetnu potpuno opremljenu kuhinju veličine 30m2, panoramski bazen veličine 60m2 i sunčalište ukupne veličine 120m2. Natkrivena terasa s hortikulturno obrađenom površinom veličine 350m2 o kojem brine automatski sustav navodnjavanja, predstavlja idealnu lokaciju za odmor i zabavu s prijateljima i obitelji kao i mjesto za bijeg od ubrzanog stila života. 


ID 4900
Radi se o posebnoj ponudi, koje nema često na tržištu. Prekrasno uređen stan na samoj rivi u Rovinju s pogledom koji može inspirirati svakog fotografa ili slikara. Stan je smješten na prvome katu starogradnje na najatraktivnijoj lokaciji u Rovinju, gradu koji je poznat kao dragulj Sjevernoga Jadrana i naše predivne Istre.
Stan je kompletno renoviran i spreman je za život svojih novih vlasnika, u potpunosti je opremljen te se tako i prodaje. Ono što vas može probuditi u ranu zoru jesu pjev ptica i zvuk manjih drvenih brodica koje se spremaju za ribolov. Tijekom sezone ovaj stan garantira siguran povrat investicije jer je uspjeh najma neupitan.  


ID 4439
Novosagrađena vila modernom metodom kamena i drva. Ova vila vam može ponuditi kako raskoš tako i mir. Smještena je u novom i luksuznom dijelu grada Svetog Lovreča te se nalazi u blizini svih potrebnih sadržaja, mora i plaža, trgovina i restorana.

Sveukupne je stambene površine od 177m2 s odvojenim privatnim dijelom i prostorom za zabavu i druženje pa se tako na prvom katu nalaze dvije spavaće sobe svaka sa svojom kupaonom od kojih jedna ima direktan izlaz na vlastitu terasu, u prizemlju su hodnikom odvojena još jedna spavaća soba s kupaonom i dodatni WC od otvorenog prostora u kojemu se nalazi dnevni boravak s modernim kaminom, kuhinjom i blagovaonicom. Na podu blagovaonice se nalazi umjetničko djelo "riba iz Eufrazijeve bazilike" koja je simbol grada Poreča te je postavljena kao poklon i poseban detalj prostora. Iz dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje se proteže direktan izlaz na osunčanu i natkrivenu terasu s roštiljem i bazenom.

Na okućnici vile nalazi se dovoljno parkirnog mjesta za više od tri automobila, kao i zabavu tijekom sezone.

ID 5995
Predivan dvoetažni stan smješten u centru grada Pule, kompletno uređen i spreman za život novih vlasnika. Ono što ovaj stan čini još zanimljivijim jest informacija da je smješten u stambenoj zgradi koja je kompletno renovirana te u toku renovacije je napravljen novi prostorni plan stanova. Zgrada je renovirana od krova do temelja, a time postaje i jedna od rijetkih starogradnji u gradu Puli koji ima kompletno uređeno stubište i postavljenu novu izolaciju.

Stan ima sveukupno 70m2, u prizemlju se nalazi otvoreni prostor s kuhinjom, blagovaonom i dnevnim boravkom te  dvije spavaće sobe od kojih se jedna nalazi na prvoj etaži, dok je veći prostor na drugoj etaži iskorišten za drugu spavaću sobu. Iz stana se proteže zanimljiv pogled na poznati "Dom Branitelja" u Puli te je osunčan tijekom cijelog dana suncem. Pronalazak ovako sređenog stana u centru Pule može biti rijetkost zato što se rijetko prodaju i nalaze na tržištu.


[listings items_per_row=3 items_per_page=10 id_listing=188385;188748;185247;182119;195537]